Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-17 13:47 Komentarai: (0)
Volstryto strategai nurodo, kad investuotojų pozicija akcijų rinkose šiuo metu yra tokia didelė, kad tolesnis nuosmukis gali lemti augančią akcijų vadinamųjų ilgų pozicijų uždarymo bangą, praneša Bloomberg.

Bank of America tyrimas parodė, kad investuotojų portfeliuose yra grynasis 34 procentų akcijų viršsvoris, didžiausias nuo 2022 metų sausio mėnesio. Goldman Sachs ir Citigroup duomenys rodo, kad investiciniai fondai patiria vis didesnį spaudimą dėl turimų pozicijų akcijų rinkoje.

Citigroup strategas Chris Montagu nurodo, kad „ilgos“ pozicijos, t.y. lūkesčiai dėl kainų padidėjimo, S&P500 indekso bendrovėse yra vertos 52 mlrd. dolerių, o net 88 procentai iš jų šiuo metu patiria nuostolių. Jis perspėja, kad tai yra didelė grėsmė akcijų rinkai.

„Jei rinka smunka, ji gali tai padaryti greičiau ir labiau dėl didelių ilgųjų pozicijų, kurios šiuo metu yra stebimos“ – pranešime rašo jis.

Goldman Sachs pranešė, kad fondai, taikantys sistemines strategijas, bei investuojantys į ateities sandorius, turi maždaug 170 mlrd. dolerių pozicijų akcijų rinkose. Šie fondai šią savaitę turės parduoti sutarčių už maždaug 29 mlrd. dolerių, o kitą mėnesį – net 229 mlrd. dolerių, jei akcijų rinkos ir toliau kris.

„Per ateinančias kelias savaites ir mėnesį fondai parduos S&P500 pagal kiekvieną scenarijų“ – rašo Goldman Sachs išvestinių finansinių priemonių specialistas Cullen Morgan.

Bank of America strategas Michael Hartnett pabrėžia, kad nors tarp bulių vis dar nėra panikos, rizikingesnis turtas, pavyzdžiui, akcijos, dažniausiai yra jautresnis blogoms nei geroms naujienoms.
 
Dar nėra komentarų