Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-17 19:00 Komentarai: (0)
JPMorgan strategai ne itin optimistiškai nusiteikę kalbant apie būsimą akcijų rinkos augimą. Jų nuomone, bendrovių pelnai, skelbiami kaip ketvirtinių ataskaitų dalis, nesuteiks augimo impulso, kurio tikisi kai kurie investuotojai.

Amerikos investicinio banko specialistai mano, kad pirmasis ketvirtis JAV įmonėms nebus itin sėkmingas kalbant apie finansinius rezultatus. JPMorgan jau sumažino 2024 metų sausio – kovo laikotarpio pelno prognozes. Stratego Mislav Matejka vadovaujama komanda netgi teigia, kad S&P 500 indekso atstovių pelnai iš tikrųjų sumažės, jei neįtrauksime technologijų milžinų.

Jie perspėjo, kad investuotojų padėtis atrodo „labai įtempta“, atsižvelgiant į rekordines lyginamojo indekso aukštumas, pagrįstas optimizmu dėl stabilaus ekonomikos augimo ir mažesnių palūkanų normų.

Mislav Matejka teigė, kad akcijos neįvertina padidėjusio kainų spaudimo įtakos centrinio banko politikai ir obligacijų pajamingumui.

Nors per pirmąjį šių metų ketvirtį platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P 500 pakilo dešimt procentų, nuo to laiko jo augimas šiek tiek sumažėjo po to, kai stipresni nei tikėtasi infliacijos duomenys sumažino tikimybę, kad Federalinis rezervas sumažins palūkanų normas. Didėjanti geopolitinė įtampa taip pat prisideda prie nestabilumo.
 
Dar nėra komentarų