Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-16 14:25 Komentarai: (0)
Vokietijos ZEW indeksas, kuris atspindi investuotojų ir analitikų lūkesčius bei kuris yra skirtas numatyti ekonominius pokyčius per artimiausius šešis mėnesius, balandį augo jau net devintą mėnesį iš eilės ir labiau nei laukta.

Per antrąjį šių metų pavasario mėnesį, palyginus su kovu, minimo indekso reikšmė pasistiebė nuo 31.7 iki 42.9 lygio, o laukta, kad paaugs iki vidutiniškai 35.9 reikšmės. ZEW indeksas šiuo metu yra aukščiausiai nuo pat 2022 metų vasario.

Tuo tarpu Vokietijos dabartinės situacijos vertinimo ZEW indekso neigiama reikšmė šį mėnesį palyginti su ankstesniu, sumažėjo tik nežymiai, t.y. nuo 80.5 iki 79.2 lygio.

Analogiškas euro zonos ZEW indeksas, kuris atspindi šios zonos investuotojų ir analitikų lūkesčius, per ketvirtąjį šių metų mėnesį paaugo nuo 33.5 iki 43.9 lygio. Rinkoje laukta, kad jis pasistiebs mažiau, t.y. iki 37.2 reikšmės.

„Atsigaunanti pasaulio ekonomika didina lūkesčius dėl Vokietijos – pusė respondentų tikisi, kad šalies ekonomika per ateinančius šešis mėnesius atsigaus. Dar labiau prie padidėjusio optimizmo prisideda gerokai pagerėję padėties vertinimai ir ekonominiai lūkesčiai Vokietijos eksporto šalyse. Tai, be kita ko, atspindi numatomas JAV dolerio brangimas euro atžvilgiu“ – tyrimo rezultatus komentuoja ZEW prezidentas profesorius Achim Wambach.
 
Dar nėra komentarų